پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
اختلالات روانی
نوشته شده در سه شنبه 14 / 12 / 1390
بازدید : 139
نویسنده : محمدرضا علی اکبری

_ بیماری های روانی به دلایل مختلفی ایجاد می شوند که عبارتند از :

1 - تغییرات مغزی : هر نوع تغییری که در ساختار یا کارکرد مغز ایجاد می شود ، می تواند باعث بیماری شود . عفونت ، ضربه ، نرسیدن خون ، تومور مغزی ، مصرف حشیش و الکل ، کمبود مواد غذایی ، صرع درمان نشده و بیماری های پیشرونده مغزی در ضایعات ساختمانی مغز نقش اساسی دارند .

2 - عوامل ارثی : استعداد ابتلا به بیماری روانی از والدین به کودکان

منتقل می شود ، اما بروز و ظهور ابتلا و بیماری با عوامل زیادی ارتباط دارد که ممکن است فرد مستعد مبتلا به بیماری بشود یا نشود . به بیان دیگر استعداد زمینه ابتلا به بیماری منتقل می شود نه بیماری

3 - تجارب دوران کودکی : برای رشد سالم یک فرد، محبت و عشق متعادل ، اهنمایی مناسب ، تشویق و نظم و انضباط از ضروریات دوران کودکی است.اگر کودک در برابر تجارب ناخوشایند بسیار قرار گیرد ، امکان ابتلا به بیماری روانی در آینده اش زیاد است .

4 - فضای خانوادگی : نزاع خانوادگی، سوتفاهم مستمر بین اغضای خانواده، عدم وجود صمیمیت و صداقت ، باعث ایجاد اثرات نامساعد بر افراد و به خصوص کودک می شود .

5 - عوامل اجتماعی : فقر ، بیکاری ، بی عدالتی ، نا امنی، نبود ارزش های انسانی ، اعتقادی مذهبی

6 - عوامل شناختی : امروزه روان شناسان نقش عمده ای را برای این عوامل در ایجاد بیماری های روانی قائل هستند . آنان معتقدند ، وقتی در فکر ، باور و شناخت های افراد ، انحراف و خطای پایدار و مداومی ایجاد شود ، او به تدریج دچار بیماری روانی می شود .

روانشناسی - اختلالات روانی - علل بیماری های روانی کدامند ؟

1 - اختلال در کارکردهای بدنی :

 الف ) اختلال در خواب : دیر به خواب رفتن ، بی خوابی ، کابوس های شبانه ، حرف زدن و یا راه رفتن در خواب

ب ) اشتها و مصرف غذا : کم اشتهایی ، بی اشتهایی ، کاهش وزن ، پرخوری بیمار گونه

ج ) میل فعالیت جنسی : کاهش میل جنسی ، ناتوانی جنسی ، انزال زودرس ، افزایش میل جنسی ، خودارضایی و انحرافات جنسی

2 - اختلال در کارکردهای روانی :

الف) رفتار: رفتارهای فرد باعث ناراحتی افراد خانواده و دیگران شده و یا آنها را در شرایط سختی قرار می دهد .

ب ) تکلم و تفکر : پرحرفی ، کم حرفی ، بی ربطی کلام و طرح صحبت های و اعتقادات نادرستی که مورد تایید دیگران نیست.

ج ) هیجانات (عواطف) : بیمار ممکن است در رابطه با شرایط خاص به شکل غیر طبیعی یا افراطی هیجانی شود ، بی موردی یا افراطی بخندد ، گریه کند یا عصبانی شود . غمگینی ، افسردگی ، سرخوشی ، ترس و اضطراب بدون دلیل و طولانی نیز دیده می شود .

د ) ادراک :بیمار ممکن است در فهم تحریکاتی که از حواس پنجگانه اش دریافت می شود ، دچار اختلال می شود و آنها را نادرست یا با سوءتعبیر دریافت کند . او می تواند چیزهایی را ببیند که وجود ندارد و یا صداهایی را بشنود که از جایی نمی آیند (توهم) .

ه ) حافظه : بیمار ممکن است ،حافظه اش را از دست داده و وقایع مهم را فراموش کند . لازم به یادآوری است که شکایتی که مردم عادی و دانش آموزان به طور مکرر از فراموشی دارند ، معمولا اختلال حافظه نیست ، بلکه اشکال در تمرکز است که ناشی از فشارها و نگرنی های روزمره یا اضطراب و افسردگی است .

و ) هوش و قضاوت : در بعضی از بیماری های روانی ، هوش و توان تصمیم گیری دچار اختلال می شود و مهارت های استدلالی فرد کاهش می یابد و در کارهای روزمره دچار اشتباهات زیاد می شود .

ز ) سطح هوشیاری : در بعضی از اختلالات روانی که بیشتر ناشی از ضایعات عضوی مغز است ، سطح هوشیاری بیمار کاهش می یابد . فرد در شناخت اطرافیان دچار اشکال شده و از نظر تشخیص افراد ، زمان و مکان اختلال پیدا می کند .

3 - اختلال در فعالیت و سایر کارکردها :

الف ) فعالیت های فردی : بیمار به نیازهای بدنی و بهداشت فردی خود توجهی نمی کند . گاهی دیده می شود که در حالت شدید بیمار پابرهنه راه می رود و یا بی جا لخت می شود .

ب ) فعالیت های اجتماعی : بیمار با خانواده، دوستان، هم کلاسی های و سایر اطرافیان رفتاری نادرست یا غریب پیدا می کند ، به دیگران توهین ، فحاشی ، اذیت و آزار و حمله می کند .

ج ) فعالیت های تحصیلی : اشکال در مطالعه، مشکل توجه و تمرکز،اشکال در یادگیری و یادآوری و امتحان ، افت تحصیلی ، ناتوانی در فعالیت های گروهی کلامی و ناسازگاری با همسالان و مربیان .

روانشناسی - اختلالات روانی - نشانه های بیماری های روانی کدامند ؟

 

مبتلایان به بیماری های عصبی (روانی) ، عمدتا به دلایل زیر دیرتر از معمول جهت درمان خود اقدام می نمایند :

1 - در بسیاری از بیماری های روانی ، افراد نسبت به بیماری های خود آگاهی چندانی ندارند .

2 - عواقب عدم درمان بیماری های روانی ، برای بسیاری از مردم نامشخص است . بیشتر اختلافات خانوادگی ، ازدواج های ناموفق ، طلاق و مشکلات شغلی می توانند ، به دلیل ابتلا به بیماری روانی باشند .

3 - شناخت و باورهای اجتماعی هنوز در مورد بیماری های روانی اندک است و مردم نیاز به آگاهی بیشتری در این مورد دارند .

4 - از قدیم برچسب نامناسبی برای مبتلایان به بیماری های روانی ( به عنوان مجنون یا دیوانه ) به کار می رفت . متاسفانه هنوز این واژه ها از ازهان خیلی از افراد خارج نشده است .

5 - بعضی از مردم تصور می کنند که اگر کسی جهت درمان روانی مراجعه کند ، حتما به وی دارو داده می شود و در صورت مصرف دارو برای همیشه به آن عادت می کند .

روانشناسی - اختلالات روانی - علل تاخیر مراجعه جهت درمان بیماری های اعصاب و روان کدامند ؟

آیا مصرف دارو های اعصاب و روان ، عادت به دارو ایجاد خواهد کرد ؟

_ در توضیح این ابهام کافی است که بگوییم ، درمان بعضی از بیماری های روانی به صورت مشاوره است که کمک به بیمار جهت انتخاب راه اصولی غلبه بر مشکلات ، اصلاح دید ، شناخت فرد نسبت به ریشه گرفتاری های وی و بعضی از انواع روش های روان درمانی ( درمان های شناختی - رفتاری ) است و ممکن است در این موارد حتی دارویی هم نیاز نباشد .

در مواردی که جهت درمان نیاز به مصرف دارویی خاص باشد ، انتخاب دارو با توجه به علت بیماری جهت تنظیم وضعیت شیمیایی داخل بدن است و پس از درمان ، به وسیله پزشک مربوطه به تدریج با ارزیابی مجدد ، دارو قطع می شود . اگر هم در موردی نادر جهت درمان بیماری به صورت طولانی مدت نیاز به مصرف دارو باشد ، به علت نقص و اشکال جدی بدن بیمار و شناخت فعلی از علل بیماری است و به هیچ عنوان عادت به دارو اینجا صدق نیست .

امیدواریم که کنار گذاشتن ذهنیت های قدیمی و عدم تبعیض میان بیماری های روانی و جسمی سبب مراجعه به موقع جهت تشخیص و درمان بیماری ها شود .


:: موضوعات مرتبط: بیماری های روانی , ,



صفحه قبل 1 صفحه بعد