پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
با مفهوم عقب ماندگی ذهنی آشنا شوید
نوشته شده در سه شنبه 14 / 12 / 1390
بازدید : 151
نویسنده : محمدرضا علی اکبری

تا به حال شنیده اید که فلان کس دچار عقب ماندگی ذهنی است ؟

اما شاید ندانید که از لحاظ پزشکی مفهوم این واژه چیست ؟

اساسا عقب ماندگی ذهنی یعنی بچه ای توان هوشی اش یا همان IQ وی از IQ میانگین جامعه که حدود 70 در نظر گرفته می شود ، پایین تر است .

این یافته را پزشکان با انجام یک آزمون استاندارد ضریب هوشی می سنجند . پزشکان ضریب هوشی طبیعی را بین 130 – 80 در نظر می گیرند و براساس میزان IQ  ، افراد دچار عقب ماندگی ذهنی را به 4 گروه خفیف (IQ = 50-70 ) متوسط (IQ = 35-49 )  ، شدید (IQ = 20-34 ) و بسیار شدید ( 20 » IQ  )  تقسیم می کنند .

جالب است بدانید که عقب ماندگی های ذهنی خفیف در بسیاری از موارد تا زمان رفتن کودک به مدرسه به وسیله پدر و مادر تشخیص داده نمی شود . علائمی همچون تاخیر تکاملی به صورت مشکلات تکلم و زبان ، تاخیر در مهارت های حرکتی ، نقایص حسی مانند کندی در پاسخ به صداهای اطرافیان ، تشنج ، بی اختیاری ادرار و مدفوع در سنین بالاتر از جمله علائم این گونه عقب ماندگی های ذهنی به شمار می روند .

اختلالات ژنتیکی - مادرزادی ، اختلالات کروموزونی ، عفونت های مادرزادی داخل رحمی ، عوارض بارداری مانند فشار خون بالا،مصرف الکل یا دارو ها به وسیله ی مادر از جمله مهمترین علت های بروز این گونه عقب ماندگی ها هستند که مادر باردار باید به همه این موارد چه قبل از بارداری و چه در هنگام بارداری توجه داشته باشد و همیشه زیر نظر یک پزشک متخصص زنان و زایمان مورد معاینه کامل قرار گیرد .

روانشناسی - اختلالات روانی - با مفهوم عقب ماندگی ذهنی آشنا شوید


:: موضوعات مرتبط: با مفهوم عقب ماندگی ذهنی آشنا شوید , ,



صفحه قبل 1 صفحه بعد